Fent barri des del 1978

Xerrada sobre els treballs de les dones

Dijous 1 de març, 19:00h
a l’Ateneu del Clot

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, us convidem a la xerrada “Els treballs de les dones”.

El 1975, l’assemblea general de l’ONU va declarar oficialment el 8 de març Dis Internacional de la Dona. ¿Per què aquest dia? L’origen no és gaire clar i existeixen diverses versions. La més versemblant és que va ser un 8 de març de l’any 1857 quan un grup de treballadores tèxtils va decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions en què treballaven. Va ser una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets laborals. Diferents moviments es van succeir a partir d’aquesta data.

Un dels més destacats va ser arrel de l’incendi de la fàbrica Cotton de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals. Va ser el desastre industrial més mortífer de la història de la ciutat i va suposar la introducció de noves normes de seguretat i salut laboral als EUA.