Fent barri des del 1978

QUÍ SOM?

La Farinera, Ateneu del Clot és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1978, situat al barri del Clot, al districte de Sant Martí.

El nom de La Farinera prové de la reivindicació dels veïns del barri del Clot, iniciada el mateix any, quan demanaven que es considerés la possibilitat de convertir l’antiga fàbrica de moldre, edifici modernista situat al carrer del Clot núm. 2, en equipament municipal.

Unknown-3

La nostra prioritat ha estat sempre oferir opcions als veïns pel desenvolupament integral de la personalitat a partir d’activitats de lleure, incidir en l’educació del temps lliure i orientar al soci cap una vessant formativa, lúdica, educativa i de creixement personal.

Les activitats que s’organitzen a l’Ateneu van dirigides a tota mena de públics, ja siguin nens/es o persones adultes i n’hi ha de tot tipus.

Tanmateix, lAteneu del Clot és un espai que ofereix al ciutadà l’oportunitat de realitzar les seves activitats pròpies, recolzant les necessitats i inquietuds col·lectives. Per això ofereix els seus espais a aquelles persones, entitats, associacions, grups i empreses que vulguin realitzar qualsevol activitat en el centre.

L’Ateneu està adherit a la Fac, Federació Entitats Clot-Camp de l’Arpa.


MISSIÓ

Entitat del barri del Clot que acull grups d’interès, cursos o tallers i entitats amb la intenció d’oferir diverses activitats socioculturals alhora que organitza concerts, exposicions i qualsevol altra representació artística. Tot enfocat, i a l’hora impulsat a partir de la participació ciutadana a través dels socis/es i persones del barri, aconseguint d’aquesta manera crear un espai democràtic, obert i accessible a la cultura i a l’oci.


 VISIÓ

Ser una entitat autosuficient i sòlida de referència sociocultural al barri del Clot i a la ciutat de Barcelona on tota persona es senti part, pugui participar i tingui un espai per resoldre les seves inquietuds artístiques, lúdiques i socials.


VALORS

Participació, Democràcia, Humanitat, Catalanitat, Cultura, Lleure, Cohesió, Proximitat, Popular i Actiu.