Fent barri des del 1978

UNDERCLOT

Logo Underclot

Per entendre de on surt el projecte cal remarcar que des de temps immemorials L’Ateneu s’ha considerat un espai per a tothom, on qualsevol col·lectiu pot desenvolupar-se àmpliament tan en àmbits culturals, socials o de lleure. Un problema ha estat que poc a poc, al llarg dels anys, s’ha anat allunyant de certs col·lectius, i de entre ells trobem els Joves. Això ha produït que algunes persones d’aquesta franja d’edat no veuen l’Ateneu com un espai idoni per a ells.

Per aquests motiu actualment estem apostant i treballant perquè els joves del Barri disposin d’un espai on participar activament i realitzar alguna activitat cultural i/o d’oci del seu interès. Així que, des de l’Ateneu, hem començat a iniciar projectes perquè els joves sentin que l’Ateneu es un espai propici per a poder desenvolupar-se en diferents dimensions.

Per això, aquest any hem apostat per potenciar alguns projectes que han anat naixent i desenvolupant-se dintre del mateix Ateneu en mans de joves i d’altres no tan joves, però que aposten per portar a terme activitats on els joves del Barri o de les rodalies poden estar-hi interessats. Des de la Junta del centre em cregut oportú que calia tenir en compte i acompanyar aquests nous projectes per aconseguir assolir aquest objectiu i així donar-li al Ateneu uns aires frescos.

El projecte UNDERCLOT pretén cercar i captar grups de joves amateurs que vulguin i intentin iniciar la seva carrera artística (teatre, música, màgia, monòlegs, humor, etc) que tenen interès en actuar en un espai familiar, apropiat, tècnicament adequat i alhora econòmicament assequible. La intenció és que l’Ateneu del Clot serveixi com a catapulta artística per aquests nous grups que van sorgint i que no disposen de la possibilitat de mostrar el que saben fer.

Per aquest motiu des de l’Ateneu estem invertint recursos econòmics i esforços en la millora del nostre escenari, dels espais i dels equips que podem oferir, i d’aquesta manera convertir-nos en un espai atractiu per tots aquests grups.